dbesselsen.reismee.nl

Boosheid, ellende en algehele kutzooi. 21 April.

Ik haat het om te klagen, te zeiken, te zeuren maar dit moet er even uit. Sorry.

'T is nu 15:35, het weer is fantastisch en ik ben er tussen uit geknepen. Voel me verschrikkelijk beroerd, kan aan het eten liggen. Of aan de situatie.
Eergisteren zouden we met de jongens uit het team het hotel een uurtje helpen, de ligbedden verplaatsen van een restaurant naar de zwembaden.
Die ligbedden wegen 25kg per stuk en het waren er 300. We zijn van 9u s'ochtends tot 17u bezig geweest, terwijl we de tijd om te repeteren hard nodig hebben.
De volgende dag was iedereen te gesloopt, verbrand en hersendood om iets in te kunnen studeren, terwijl het hotel over zeven dagen open gaat en we nog drie shows in moeten
studeren, en een choreografie voor zeven shows moeten leren.
De Grieken maakten hun reputatie meer dan waar. Mocht je je ooit hebben afgevraagd hoe een Griek zijn werkmentaliteit is, stel je het volgende voor:
Gebruinde mannen met rimpelige koppen, sigaret in hun bek, en de hele dag niets anders doen dan naar dingen kijken, telefoneren, pauzeren. Ze kijken je minachtend aan.
Ze zijn hier bijvoorbeeld ook aan het schilderen, en ze doen al een week over een stukje waar een normaal mens niet meer dan een ochtend over doet. Met zijn vieren.

Maargoed, vandaag voel ik me al de hele dag niet goed, en toen we vanochtend te horen kregen dat we nog eens een paar honderd stoelen en tafels moesten gaan verslepen
had ik hem helemaal goed zitten. Onze leidinggevende is voor een paar dagen het land uit, dus we hebben niemand om het voor ons op te nemen.
Denk je dus even in dat we met z'n allen zwaar werk aan het doen zijn, er niet voor betaald krijgen, terwijl de Grieken van het hotel afkeurend om zich heen staan te kijken.
Op een gegeven ogenblik roept zo'n aap dat ik twee tafels (a 25kg) tegelijk moet pakken in plaats van één. De druppel. Mijn reactie was als volgt:

'I beg your pardon? Correct me if I'm wrong, but I figure you're getting paid for this? Well I'm not. Where I come from we have dignity. Suit yourself.'

En toen ben ik weggegaan. De rest volgde niet veel later. In mijn contract (dat overigens pas per 1 Mei ingaat) staat er Zanger/Allround Animator bij de functieomschrijving.
Als dit soort slavenarbeid zo door gaat, ga ik alle Nederlandse kroegen af en wordt ik barman, ze zijn overal op zoek.

Zo. Het lucht niet echt op, maar misschien kan ik er nog eens om lachen als ik het terug lees. Ik pak vanavond mijn gitaar en ik ga een dijk van een depressief liedje schrijven.

Denise

Jezus..

Bjarne

snap sowieso niet dat je dan niet eerder voor jezelf bent opgekomen man... ik wist wel dat ze daar dikke pauzes hadden en lui waren, maar jullie doen het werk waar hun voor betaald worden... ik zou hebben gezegd dat ze konden opdonderen, en was gewoon gaan repeteren, je bent daar niet voor niets met een hele groep, jullie moeten elkaar wel steunen.

maargoed, ik snap ook wel dat je die mensen gewoon wilden helpen met die klusjes, das wel superaardig van je... succes verder man!

guus

daniel, laat je hoofd niet hangen, zie het volgende: dit is leven at max...je kan voor jezelf opkomen, je hoeft er niet te blijven! Beter nog ...JE BENT NIET ALLEEN! buiten dat levert het goeie shit op voor je muziek. Live life at a bright side in your mind and please keep the bright vision to yourself it will be a rich source. Trots op je , je doet het toch maar weer even! kus

Juwait

Wat ben je dan ook een sukkel dat je ermee doorgaat. Ik bedoel, kom op. Je wordt er niet voor betaald en het is kostbare tijd. Dan moet je een stel ballen hebben en er gewoon bij weglopen, man. Onbetaald werk zonder dank behoort niet in de werkethiek van een Nederlander. Hoop ik.

Benny

Je bent toch wel lid van de bond?,,Staken" zeg ik!